104. LIBRO RECOMENDADO DEL MES: "CRÓNICA DE SAN JUAN" (1924) DE MANUEL SALA PÉREZ

Encetem hui una nova secció al nostre butlletí en la qual, tractarem de recomanar un llibre al mes. Els llibres dels que parlarem en aquest apartat, giraran al voltant de la història, les tradicions i altres aspectes de la nostra terra i la nostra cultura, ja estiguen relacionats directa o indirectament amb Sant Joan d’Alacant. A més, no sols parlarem de llibres, també, pot ser, ho farem d’algun tipus de documentació que es trobe a algun arxiu i que la seua lectura siga interesant, o bé alguna exposició, etc. Igualment, hem de dir que no necesariament, aquestos, han de trobar-se a la Casa de Cultura. Pot ser, estiguen en altre lloc. De qualsevol manera, sí que tenim la intenció de dir on es poden trobar.


Hem volgut començar aquesta secció amb la primera "Crónica de San Juan de Alicante", escrita per en Manuel Sala Pérez al 1924. Aquest llibre, és molt difícil de trobar per la seua antiguitat, però la Biblioteca de la Casa de Cutura de Sant Joan té, gràcies a Isidro Buades, una fotocòpia entre els seus fons, amb el que podem accedir d’aquesta manera a la seua lectura. És un llibre molt interesant perquè a més de l’utilització d’un llenguatge no habitual als nostres dies, tira mà del mite i la llegenda per tal de narrar l’història. Es doncs, un producte del seu temps, on els pobles feien així la seua història. Per altra banda, el seu component religiós, podem veure que, és molt important i res rebutjable per l’informació que ens pot aportar o qüestions que ens poden fer pensar i plantejar-nos idees i fins i tot línies d’investigació. A més a més, poden trobar-se personatges importants del nostre poble.


És per tot això pel que recomanem la seua lectura a les persones que no sent d’ací, les interese conèixer la nostra història i, evidentment, per a qualsevol santjoaner, aquest és un llibre que no deuria mancar en la seua pròpia llibreria a més de tindre un lloc d’honor en ella, encara que en compte del llibre, es dispose, com ens ocorreix a alguns de nosaltres, d’una simple fotocopia.

Publicado porAlfredo en 23:59  

0 comentarios:

Publicar un comentario