113. HISTORIAS DEL CALLEJERO: LAS CALLES DE LA FONT (1)

Anem a parlar aquest mes dels carrers de la Urbanització La Font de Sant Joan. Són uns carrers que van rebre el seu nom majoritàriament al plé de l’Ajuntament del 28 de gener de 1971 a petició del promotor D. Francisco Alberola López. Son 23 carrers que porten els noms de manantials de província d’Alacant, 16 dels quals van ser batejats al 1971 (sorprenentment en valencià) i la resta el 13 d’agost de 1990.

Hem decidit realitzar aquest article per tal de rectificar els noms dels carrers de la urbanització que estan mal escrits en la seua immensa majoria. Comencem per ordre alfabètic:

* CARRER DE LA FONT

Carrer amb el nom genèric de la urbanització. Va rebre el nom al 1990. No quedaven fonts a Alacant?

* CARRER DE LA FONT DE L’ALGAR

Conegudíssimes fonts situades a Callosa d’en Sarrià, a la comarca de la Marina Baixa. El seu nom prové de l’àrab “cova”. El carrer fou batejat al 1990.

* CARRER DE LA FONT DE L’ALHAMBRA

Curiosament aquest és un dels dos carrers que porta el nom de una “font” que no es troba a Alacant. El carrer també va rebre el nom al 1990.

* CARRER DE LA FONT DE L’ARC

Trobem aquesta font al municipi de Sella, als peus d’Aitana. El seu nom original “Alarc” apareix ja a la Crònica de Jaume I.

* CARRER DE LA FONT DEL BANY

Aquest manantial es troba al municipi d’Aigües. Era un dels manantials junt al de Sant Ignasi i el de la Cogolla que abastia l’antic balneari.

* CARRER DE LA FONT DE BUGAIA

Trobem aquesta font a la partida homònima del poble de Xixona. Les aigües del manantial s’arrepleguen a una bassa.

* CARRER DE LA FONT DEL CANTAL

També coneguda com la Font del Cantal del Paller. Es troba al municipi d’Aigües. La sobreexplotació dels aqüífers van assecar aquest brollador.

* CARRER DE LA FONT DE LA CAVA

Aquesta és una altra font del municipi d’Aigües. Es troba molt a prop de la finca la Torreta. Hui està sec degut a la sobreexplotació.

* CARRER DE LA FONT DE LA CÍBELE

Aquesta és l’altra font que no es troba a Alacant. Està com tots sabem a Madrid. És batejat al 1990.

* CARRER DE LA FONT DEL CORBÓ

Situada a Alcoi, però molt a prop dels termes de Xixona i Ibi i del Parc del Carrascar de la Font Roja.

* CARRER DE LA FONT DE L’ESPINAL

La trobem a la rodalia de Confrides. És coneguda també com la Font dels Frares per trobarse molt a prop dels “frares” o les “Agulles de la Serrella”.

* CARRER DE LA FONT DE LA FAVARA

Aquesta font es troba a l’interior del poble de La Nucia, a la comarca de la Marina Baixa. Està envoltada per un xicotet parc amb plantes del clima mediterrani.

CONTINUARÀ

ALFREDO CAMPELLO QUEREDA

Publicado porAlfredo en 21:35  

1 comentarios:

Anónimo dijo... 25 de noviembre de 2008, 9:27  

Es curioso que en 1971 decidieran poner los nombres en valenciano....

Publicar un comentario