105. "BODEGA MARIO" TOTA UNA INSTITUCIÓ AL NOSTRE POBLE

La Associació Cultural LLOIXA, té un gran interés per tot el que suposa llevar-li la pols als nostres arrels i d’aquesta manera, hem volgut donar les felicitacións a una parella de santjoaners com son Inmaculada Pastor i Mario Pérez, que dia rere dia, mantenen viva la flama de una antiga tradició: la botiga de vi. Sí, encara que ens puga parèixer extrany, d’aquest tipus de comerç, que fa anys era molt comú al nostre poble, hui en dia, només queda aquest: Bodega Mario. I diem això, perquè fins a no molts anys, a Sant Joan, a la gent li agradava anar a comprar el vi d’un tonell, en compte d’una ampolla envasada. Així, tenim els exemples de la botiga del Salt, que estava al costat de la marbreria, altra en el Carrer la Maigmona, altra en la Plaça de la Creu i com no, la de la "Plaza del Caudillo" (hui de Maisonnave)

Aquest comerç, va començar sent una botiga de construcció a l’any 82, però un amic de Mario, li digué un dia que n’hi havien massa magatzems d’aquest tipus per Sant Joan i fins i tot, més grans i, que per què no posava altre negoci com un pub o fins i tot una botiga de vi. Això va fer cavil.lar a Mario de tornada a sa casa ja que el seu sogre, havia sigut, entre d’altres coses viatjant comercial de vins. Així, quan va aplegar a casa, li digué a la seua dona: "anem a dinar a casa dels teus pares que he de proposar-li un negoci a ton pare" i així va ser com Mario Pérez, junt amb el seu cunyat Rafa Pastor, y el suport del seu sogre, Maxi Pastor, començaren aquesta aventura comercial que al principi es digué "Bodega La Esquina" perque es trovaba (i es trova) al cantó del Carrer del Capità Martí amb l’actual Carrer Picasso y després de l’any 90, quan Rafa es deixà el negoci, es cridà "Bodega Mario", aplegant fins als nostres dies, tot i que no faltaren els agorers que els digueren que aquell negoci no anava a funcionar. Des de la nostra associació, volem animar a que seguisquen amb la mateixa tasca portant aquest negoci de tanta tradició al poble.

Si voleu contar-nos la història del vostre comerç tradicional i/o històric per a que aparega al Butlletí LLOIXA podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al correu aclloixa@hotmail.com o ens podeu localitzar els dimarts de vesprada a la Casa de Cultura, aproximadament a les 18,30

Publicado porAlfredo en 23:59  

0 comentarios:

Publicar un comentario